BAZES

Het Goede Doel

Stichting Jimmy’s Groningen

 

Jimmy’s is een huiskamer voor jongeren in de stad, gerund door diezelfde jongeren. Jongeren tussen de 12 en 27 jaar kunnen hier de hele week binnenlopen voor gezelligheid en sociale contacten. Daarnaast kunnen jongeren met al hun vragen naar Jimmy’s komen, deze kunnen gaan over onderwerpen lopend van verslaving tot het aanvragen van studiefinanciering. Ook worden er vele workshops gegeven omtrent onderwerpen die relevant voor jongeren zijn, zoals het stellen van grenzen. Daarnaast is Jimmy’s voor jongeren een netwerk en vangnet, en biedt een laagdrempelige toegang tot professionele (jeugd)zorg. Kortom, Jimmy’s staat op vele manieren klaar voor alle jongeren uit Groningen.

Wat Jimmy’s bijzonder maakt: de jongeren krijgen zelf de touwtjes in handen, dragen zelf verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt. Dat gebeurt vanuit het idee dat iedere jongere een talent heeft en iets komt brengen of toevoegen. Ook de ondersteuning bij (hulp)vragen doen jongeren zelf. Op basis van peer-support, dat betekent dat jouw vraag gekoppeld wordt aan een jongere die ervaring heeft op dag gebied. Vrijwilligers en stagiaires zijn de basis onder alles wat Jimmy’s doet!

Bij Jimmy’s ontdekken jongeren hun talent en hoe ze dat kunnen ontwikkelen. Om daarop nog meer in te zetten willen we graag gaan samenwerken met VerMoogen voor de Talententest methodiek. Zij organiseren met ons de komende jaren teambuilding dagen en nemen talententests af om zo te ontdekken hoe ieders talent een rol speelt in het team van Jimmy’s.

Een ander doel is het aanschaffen van benodigdheden voor de Jamsessies in Jimmy’s. Iedere 3 weken wordt er gejamd en we hebben dringend nieuwe (lees: goede) instrumenten nodig: gitaar, basgitaar + versterkers, een keyboard en ook een pianostemmer voor onze piano zijn nodig.

Nog een ander plan: Het orgsaniseren van een ontmoetingsfestival (we noemen dat het Fantastival). In het kort: op dit festival kunnen jongeren die nieuwe vriendschappen willen sluiten elkaar ontmoeten en leuke dingen ondernemen om te zien of er een klik is! Denk aan sport en spel, lekker eten en drinken, creatieve workshops, live-muziek, dansen, maar ook ontspanning en meditatie.