BAZES

Het Goede Doel

Stichting Jimmy’s Groningen

 

Jimmy’s 050

Jimmy’s is een huiskamer voor jongeren in Groningen. Bij Jimmy’s aan de Herestraat staat de deur altijd open voor iedereen. Jongeren tussen de 12 en 27 jaar kunnen binnenlopen voor sociale contacten, ondersteuning of laagdrempelige professionele (jeugd)zorg. 

Jimmy’s biedt verschillende dingen aan, zo staan ze altijd open voor vragen die jongeren kunnen hebben. Dit kan over allerlei onderwerpen gaan, uiteenlopend van studiefinanciering tot verslaving. Jimmy’s maakt ook regelmatig gebruik van Maandthema’s. Deze thema’s hebben te maken met onderwerpen zoals gevoel, relaties, geld, telefoon, pesten en verslavende middelen. Per maand worden er verschillende workshops en activiteiten georganiseerd die passen in het thema. 

Daarnaast is Jimmy’s erg gefocust op de talentontwikkeling van de jongeren. Jongeren krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun talenten liggen en die te ontwikkelen. Ze kunnen zelf initiatieven opzetten en activiteiten organiseren die zij leuk vinden. Het team van Jimmy’s neemt deel aan de Talententest van Vermogen, waardoor zij alle vaardigheden die nodig zijn om jongeren goed te kunnen ondersteunen ontwikkelen.

Voor muzikaal talent of ontspanning met behulp van muziek heeft Jimmy’s ook veel te bieden. Er zijn verschillende instrumenten beschikbaar en er wordt elke drie weken een jamsessie georganiseerd. Hier kan iedereen naartoe komen om muziek te maken en nieuwe sociale contacten te leggen. 

Wat Jimmy’s zo bijzonder maakt is dat het wordt gerund door de jongeren die er komen. Er wordt gewerkt met het idee dat iedereen iets kan toevoegen en de jongeren dragen ook verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd; zoals het schoonhouden van de ruimte en de activiteiten die zij willen organiseren. Ook ondersteuning en hulpvragen wordt gedaan door de jongeren door middel van peer support. Iedere jongere met een vraag wordt gekoppeld aan een jongere die ervaringsdeskundige is op dat gebied. 

Dit jaar wordt er gewerkt aan een ontmoetingsfestival. Op dit festival kunnen jongeren nieuwe connecties maken door middel van sport en spel activiteiten en workshops. Ook zijn er genoeg andere leuke dingen om te doen en zien, zoals live muziek, en is er een ruimte voor ontspanning door middel van dansen of meditatie. Natuurlijk zijn er ook genoeg opties om lekker te eten en drinken. 

Kortom, Jimmy’s is toevluchtsoord voor alle jongeren in Groningen.