De BAZES staat voor ‘Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen’. Een bestuur bestaande uit zes studenten, vanuit verschillende verenigingen, die jaarlijks verschillende activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor een gekozen doel in Groningen.

Het goede doel van 2021 is Kids United

Kids United is in 2003 opgericht door Onno en Margriet Kukler, die als ouders het belangrijk vonden dat hun zoon, die een lichamelijke en verstandelijke beperking heeft, net zoals andere kinderen ook kon voetballen. Inmiddels is Kids United een prachtige voetbalclub geworden voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, waar iedereen op zijn of haar niveau kan trainen en regelmatig een wedstrijd speelt.

In maart vorig jaar zijn Onno en Margriet gestart met framevoetbal voor kinderen met een lichamelijke beperking die niet zonder een hulpmiddel kunnen sporten. De tak van sport binnen Kids United zat niet in de begroting.

Helaas worden de speciale (dorsale) rollators die hier voor nodig zijn niet vergoed door de ziektekostenverzekering of WMO. De gemiddelde prijs van deze rollator is rond de 1000 euro. Hierdoor hebben Kids United het als stichting zwaarder gekregen om de financiën ieder jaar op orde te brengen.

Stichting BAZES gaat dit jaar dus samen werken met Kids United om te helpen met het financieren van deze rollators.